airbag för ditt huvud.


Bilder: Hövding
-
Man kan nästan tro att jag gått och konverterat till modebloggare, men det har jag ju såklart inte! Ville bara att ni också skulle få ta del av denna innovativa produkt. Två tjejer vid namn Anna och Terese gjorde sitt examensarbete i industridesign tillsammans. Lagen om cykelhjälm för barn upp till 15 år satte igång diskussioner om att lagen även skulle gälla för vuxna. Detta såg Anna och Terese som ett hot och sedan en möjlighet (jag gillar människor som ser möjligheter i problemen). De skulle själva aldrig sätta en frigolithjälm på huvudet så de bestämde sig för att ta fram en hjälm som inte förstörde frisyren, inte var jobbig att ha med sig och som det fungerade att ha mössa till. Alla dem ursäkterna till att inte använda cykelhjälm fick dem fram genom en enkätundersökning. Anna och Terese säger också såhär:
”Vi har lärt oss att de som kallar sig ”realister” är fegskitar som inte vågar tänka stort.”
Deras slutgiltiga resultat till den ”osynliga”, som också var ett önskemål i enkätundersökningen, cykelhjälmen ser ni ovan! En krage som det finns utbytbara skal till. Skalen ser ut som snygga sjalar och kommer att komma i många olika varianter så det kommer garanterat finnas en som passar din personliga stil. Om du råkar ut för en olycka väcklas en airbag ut runtom ditt huvud. Så fruktansvärt smart att jag blir tokig på mig själv att inte jag kommer på dem här smartheterna!
-

Lång informativ text blev det idag, men det kändes som att det behövdes en förklaring till bilderna :)
emelie


En kommentar, Kommentar eller Ping

  1. Sjukt bra idé! Hjälm har man inte allt för ofta.. Jag har en bekännelse och en nyhet att jag går in i en ny era! Värt att kolla in på bloggen… Kram!

    december 10th, 2010

Kommentera “airbag för ditt huvud.”